Judecatoria Piatra Neamt are un sediu nou. La inaugurare a participat si ministrul Justitiei

Judecatoria Piatra Neamt are un nou sediu, care a fost inaugurat, vineri, de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Cu acest prilej, ministrul Justitiei s-a intalnit cu conducerile judecatoriilor din Roman si Piatra Neamt. Judecatoria Piatra Neamt a fost mutata intr-un sediu nou din cauza conditiilor improprii in care functiona pana acum.

Ministrul Cazanciuc a tinut sa aprecieze faptul ca Judecatoria Piatra Neamt s-a mutat intr-un imobil nou, care ofera conditii normale pentru magistrati si justitiabili, dupa ce, nu cu mult timp in urma, si Tribunalul Neamt a fost mutat intr-un sediu modern.

"In urma cu aproximativ un an am vizitat instantele din Piatra Neamt, iar conditiile in care Judecatoria isi desfasura activitatea erau absolut improprii. Ma bucur ca am reusit sa identificam un sediu potrivit pentru judecatorie, sa il dotam si sa mutam aceasta instanta intr-un imobil nou care sa ofere conditii normale pentru magistrati si justitiabili, dupa ce, nu cu mult timp in urma, si Tribunalul Neamt a fost mutat intr-un sediu modern”, a declarat Robert Cazanciuc.

Noul sediu in care functioneaza Judecatoria Piatra Neamt se afla in centrul orasului, vis-a-vis de fostul sediul al Postei Romane, inchiriat in urma unei licitatiei castigate de firma Maranata SRL.

Totodata, Tribunalul Neamt functioneaza din octombrie 2013 intr-un sediu pentru care plateste chirie.

Ministrul Cazanciuc a estimat ca in trei ani ambele instante se vor muta in noul sediu al Palatului de Justitie, de la iesirea din oras spre Targu Neamt, o constructie la care lucrarile au inceput in primavara anului 2012, dar au trenat din cauza finantarii inconstante de la buget. Cel mai mare sediu de instante din tara va costa aproape 75 de milioane de lei si va avea 15 sali de judecata. 

Sursa foto: Adevarul

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează