Daniel Posdarascu

Cea de-a saptea editie a concursului Algoritmiada 2015 s-a desfasurat la Cluj in perioada 11-13 septembrie si a reunit cei mai buni tineri informaticieni din tara si din strainatate. Daniel Posdarascu, un geniu al noii generatii de informaticieni, a fost principalul organizator al celui mai important concurs de informatica din Romania – Algoritmiada, alaturi de Mihai Calancea (coordonator comisie stiintifica) si Adrian Budau (coordonator tehnic), noteaza HotWeek.ro care publica un amplu interviu cu informaticianul.

Pentru a afla mai multe despre competitia Algoritmiada, am stat de vorba cu Daniel Posdarascu, nimeni altul decat fiul lui Eugenie Posdarascu, decanul Facultatii de Stiinte Exacte si Ingineresti din cadrul Universitatii Hyperion. La mai putin de 20 de ani, Daniel are in palmares 3 medalii de aur, 3 de argint si 3 medalii de bronz castigate la concursurile si olimpiadele internationale de informatica.

Daniel Posdarascu, student la Imperial College din Londra, a declarat in cadrul interviului HotWeek.ro ca la editia de anul acesta a concursului Algoritmiada au intrat in competitie „cei mai buni dintre cei buni”. Practic, Algoritmiada a fost olimpiada Asociatiei Infoarena, o organizatie non-profit cu scop educational, dedicata studiului informaticii de performanta.

„Anul acesta s-au batut cei mai buni dintre cei mai buni romani de liceu si facultate la Seniori, respectiv cei mai tari elevi de Gimnaziu la Juniori. Am creeat un pseudo lot olimpic cu toti elevii din tara, o olimpiada a noastra, a Infoarenei. Competitia a fost mai stransa ca niciodata, deci in calitate de organizator nu am cuvinte decat de lauda pentru concurs si nu regret o secunda din timpul meu personal investit”, a spus Dani Posdarascu.

Tanarul informatician a mai explicat ca echipa Infoarena este formata din teoreticieni, matematicieni, si informaticieni, nu din organizatori profesionisti de evenimente, astfel ca „orice experienta noua inca ne dezvolta puternic aceasta latura”.

Dupa ce ne-a prezentat lista castigatorilor competitiei Algoritmiada 2015, l-am intrebat pe Dani ce sfat le-ar da pasionatilor de informatica aflati la inceput de drum. „Daca vrei sa te apuci serios de informatica si in principal de algoritmica, ai nevoie la inceput de un indrumator. (…) De asemenea, daca vrei sa te apuci de info, iti sugerez sa stii bine matematica. Informatica fara matematica nu se poate”, a mai spus Dani.

Cum s-a desfasurat Algoritmiada 2015, cine sunt castigatorii, ce reprezinta pentru un tanar informatician participarea la acest concurs, dar si despre competitii similare organizate de comunitatile de informatica din alte tari, aflati mai jos intr-un amplu interviu acordat de organizatorul competitiei, Daniel Posdarascu, pentru HotWeek.ro. La sfarsitul interviului puteti viziona si o galerie foto de la Algoritmiada.

AICI PUTETI CITI INTERVIUL INTEGRAL 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează