Valabilitatea pasapoartelor ar putea fi prelungita

Veste buna pentru nemtenii plecati in strainatate. Valabilitatea pasapoartelor ar putea fi prelungita de la 5 la 10 ani, potrivit unui proiect legislativ initiat de Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Ministrul de resort Carmen Dan a precizat ca aglomeratia de la ghisee nu poate fi rezolvata imediat din cauza lipsei de personal, ea precizand ca nu se poate dubla numarul de personal sau de ghisee de la serviciile de pasapoarte, transmite ronews.co.uk - site-ul romanilor din Marea Britanie

MAI are in lucru o initiativa legislativa de a prelungi valabilitatea pasapoartelor de la 5 la 10 ani, masura avand ca scop si decongestionarea ghiseelor super aglomerate in perioada de vara. "Am intiat o initiativa de modificare a legii", a spus Carmen Dan anuntand ca se lucreaza la extinderea valabilitatii pasaportului de la 5 la 10 ani.

De interes: Atentionare pentru romanii din strainatate care vin acasa: Cozi uriase la ghiseele pentru eliberarea pasapoartelor

Despre cozile la ghiseele de eliberare a pasapoartelor, Carmen Dan a explicat ca nu poate configura un sistem doar pentru valorile extreme, intrucat nu exista personal si nici ghisee. Ea a mai declarat ca de doua - trei luni de zile, numarul cererilor procesate pe zi este de 11.000-12.000.

"Nu se poate dubla numarul de personal sau de ghisee. Nu putem configura un sistem doar pentru valorile extreme.(...) S-a prelungit programul de lucru. In acest domeniu nu ne-am permis sa dam concedii, se lucreaza in zilele libere, in 16 judete si in Bucuresti".

"In Bucuresti, catre sfarsitul lunii august vom operationaliza acel punt de lucru in Plaza mall", a mai spus Dan.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează